Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Άατροξ, η λεπίδα των Ντάρκιν

Ο Άατροξ, η Λεπίδα των Ντάρκιν, αποκαλύπτεται

Από RiotWenceslaus
Ο Άατροξ, η Λεπίδα των Ντάρκιν, ξεπροβάλλει από τις σκιές της ιστορίας για να σβήσει τη δίψα του για αίμα και μάχη. Αυτός ο επιδέξιος πολεμιστής κατακόβει τους εχθρούς του και ρουφά τη ζωή τους με τη λεπίδα του. Οι ικανότητες του Άατροξ κοστίζουν ζωή.

Ικανότητες
Πηγάδι Αίματος (Παθητική)
Ο Άατροξ αποθηκεύει ένα μέρος του κόστους ζωής των ικανοτήτων του στο Πηγάδι Αίματος, το οποίο αδειάζει σταδιακά έως ότου φτάσει σε μια βασική ποσότητα, όταν είναι εκτός μάχης. Όταν ο Άατροξ χάσει όλη του τη ζωή, χρησιμοποιεί το Πηγάδι Αίματος και ανακτά το ποσό ζωής που είναι αποθηκευμένο.

Σκοτεινή Πτήση
Ο Άατροξ υψώνεται στον αέρα και πέφτει με ορμή σε μια στοχευμένη θέση. Οι εχθροί που βρίσκονται εντός της ζώνης πρόσκρουσης εκτοξεύονται στον αέρα και δέχονται ζημιά, ενώ οι κοντινοί εχθροί δέχονται ζημιά.

Δίψα για αίμα
Ο Άατροξ θεραπεύει τον εαυτό του με κάθε τρίτη επίθεση. Με την ενεργοποίηση της Δίψας για Αίμα ενεργοποιείται η Τιμή σε Αίμα.
  • Τιμή σε Αίμα: Κάθε τρίτη επίθεση προκαλεί επιπλέον ζημιά, αντί να θεραυπεύει τον Άατροξ. Ο Άατροξ χάνει ζωή βάσει της επιπλέον ζημιάς που προκαλεί.

Λεπίδες του Μαρτυρίου
Ο Άατροξ εξαπολύει μια επίθεση σε ευθεία γραμμή που προκαλεί ζημιά και επιβραδύνει τους εχθρούς που βρίσκονται στην πορεία της. Ο Άατροξ αναπληρώνει μέρος του κόστους ζωής, αν οι Λεπίδες του Μαρτυρίου χτυπήσουν έναν αντίπαλο ήρωα.

Σφαγή
Με την ενεργοποίηση, ο Άατροξ προκαλεί άμεσα ζημιά στους εχθρούς που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Για το διάστημα που διαρκεί η Σφαγή, ο Άατροξ αποκτά επιπλέον ταχύτητα επίθεσης και εμβέλεια. Η Σφαγή δεν κοστίζει ζωή.
 
Τρόπος παιχνιδιού
Ο Άατροξ είναι ένας που πολεμά εκ του συστάδην, κυρίως με βασικές επιθέσεις, και είναι εξαιρετικός σε μονομαχίες και ομαδικές μάχες. Οι μηχανισμοί διατήρησης και διαφυγής που διαθέτει το κιτ ικανοτήτων του τον καθιστούν ιδανικό για την πάνω λωρίδα.

Πάνω λωρίδα
Η διατήρηση από τη Δίψα για Αίμα κρατά τη ζωή του Άατροξ σε υψηλά επίπεδα και του επιτρέπει να φαρμάρει σε όλη τη διάρκεια της φάσης των λωρίδων. Ο Άατροξ είναι εξαιρετικός μονομάχος, καθώς μπορεί να μπει σε λειτουργία Τιμής σε Αίμα, όταν συγκρούεται με τον αντίπαλό του στη λωρίδα. Μετά την αλλαγή, ο Άατροξ μπορεί να επανέλθει σε λειτουργία Δίψας για Αίμα για να αναπληρώσει τη ζωή του. Όταν έχει την ευκαιρία να αποτελειώσει τον αντίπαλό του, η Σφαγή συνεισφέρει σημαντικά στον ήδη πανίσχυρο συνδυασμό ικανοτήτων για μαζική ζημιά.
Αν η μάχη στη λωρίδα κλίνει προς το μέρος του αντιπάλου, ο Άατροξ μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Σκοτεινή Πτήση για να εκτοξεύσει τον αντίπαλο στον αέρα και να προετοιμάσει μια ενέδρα για τον συμπαίκτη του στη ζούγκλα. Επίσης, αν ο Άατροξ έχει βγάλει τον εχθρό του εκτός λωρίδας, μπορεί να ασκήσει έντονη πίεση στη λωρίδα, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η δυνατότητα απεμπλοκής της Σκοτεινής Πτήσης και η επιβράδυνση των Λεπίδων του Μαρτυρίου θα τον βοηθήσουν να διαφύγει, όταν οι εχθροί του ορμήσουν πάνω του. Ακόμη κι όταν όλα πάνε στραβά, το Πηγάδι Αίματος χαρίζει στον Άατροξ μια δεύτερη ευκαιρία να εκτελέσει τους αντιπάλους του ή να διαφύγει στα γρήγορα.

Ομαδικές μάχες
Η ευκινησία του Άατροξ του δίνει μια έμφυτη ικανότητα να ασκεί πίεση στους αντίπαλους επωμιστές σε ομαδικές μάχες. Η Δίψα για Αίμα δίνει στον Άατροξ μεγάλες δυνατότητες διατήρησης όταν τα βάζει με τους αντίπαλους που ξεκινούν τις μάχες, καθώς και με τους υπερασπιστές του εχθρού. Όταν βρει μια ευκαιρία να βρεθεί κοντά σ' έναν αντίπαλο επωμιστή, μπορεί να τον πλησιάσει με τη Σκοτεινή Πτήση και να αρχίσει να τον σφυροκοπά. Όταν ο Άατροξ βρίσκεται στην καρδιά της μάχης, η μαζική ζημιά πεδίου επιρροής και η επιπλέον εμβέλεια της Σφαγής, καθώς και επιβράδυνση των Λεπίδων του Μαρτυρίου εμποδίζουν τη διαφυγή των στόχων υψηλής προτεραιότητας. Παράλληλα, η συνεχής θεραπεία από τη Δίψα για Αίμα και η επίδραση επαναφοράς στη ζωή από το Πηγάδι Αίματος τον κρατούν ζωντανό για όσο χρειάζεται, ώστε να κατακόψει τους αντίπαλους ευάλωτους ήρωες.
Αν η ομάδα του Άατροξ έχει υποχρεωθεί σε άμυνα, ο Άατροξ μπορεί, στοχεύοντας καλά τις Λεπίδες του Μαρτυρίου, να επιβραδύνει πολλούς εχθρούς και να δώσει στους συμμάχους του που υποχωρούν τη δυνατότητα να διαφύγουν με ασφάλεια. Εναλλακτικά, μπορεί να κρατήσει τους εχθρούς σε απόσταση με τη Σκοτεινή Πτήση και να δώσει στην υπόλοιπη ομάδα του την ευκαιρία να ανασυνταχτεί και να αντεπιτεθεί. Αν ο Άατροξ βρεθεί στο στόχαστρο των αντιπάλων, η διατήρηση από τη Δίψα για Αίμα και το Πηγάδι Αίματος μπορούν να τον κρατήσουν στη μάχη, ώστε οι συμπαίκτες του να επιτεθούν στους εχθρούς ανενόχλητοι και, όταν αυτός αναστηθεί, να τους αποτελειώσει.
 
Ιστορία
Ο Άατροξ είναι ένας θρυλικός πολεμιστής, ένας από τους πέντε εναπομείναντες μιας αρχαίας φυλής που ονομάζεται Ντάρκιν. Χειρίζεται τη θεόρατη λεπίδα με χάρη και τέχνη, κομματιάζοντας ολόκληρες στρατιές με τεχνική που σε μαγνητίζει. Με κάθε εχθρό που σκοτώνει, η λεπίδα του Άατροξ που μοιάζει να είναι ζωντανή, απορροφά το αίμα τους, τον δυναμώνει και τροφοδοτεί τη βίαιη και ευγενή εκστρατεία του για αίμα.
Η πρώτη ιστορία για τον Άατροξ χρονολογείται στην αρχή της καταγεγραμμένης ιστορίας. Περιγράφει έναν πόλεμο ανάμεσα σε δύο μεγάλες φατρίες τις οποίες ο κόσμος πλέον θυμάται μόνο ως το Προτεκτοράτο και οι Άρχοντες των Μάγων. Με την πάροδο του χρόνου, οι Άρχοντες των Μάγων πέτυχαν μια σειρά από συντριπτικές νίκες, οι οποίες τους έφεραν πολύ κοντά στην πλήρη εξολόθρευση του ορκισμένου εχθρού τους για πάντα. Την ημέρα της τελικής αναμέτρησης, ο στρατός του Προτεκτοράτου βρέθηκε να υστερεί αριθμητικά, εξαντλημένος και ανεπαρκώς εξοπλισμένος. Ήταν προετοιμασμένοι για την αναπόφευκτη ήττα.
Τη στιγμή που κάθε ελπίδα είχε πεθάνει, εμφανίστηκε μέσα από τις παρατάξεις τους ο Άατροξ. Με λίγες μόνο λέξεις, ενθάρρυνε τους στρατιώτες να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων προτού ριχθεί ο ίδιος στη μάχη. Η παρουσία του έδωσε ελπίδα στους απελπισμένους πολεμιστές. Στην αρχή, παρακολουθούσαν εμβρόντητοι καθώς αυτός ο άγνωστος ήρωας θέριζε τους εχθρούς τους, κορμί και λεπίδα κινούμενα σε απόλυτη αρμονία σαν να ήταν ένα. Σύντομα, οι πολεμιστές ανακάλυψαν ότι μέσα τους είχε ξυπνήσει μια έντονη δίψα για μάχη. Ακολούθησαν τον Άατροξ στην καρδιά της μάχης, ο καθένας τους αγωνιζόμενος με τη μαινόμενη δύναμη δέκα ανδρών έως ότου κέρδισαν την πιο απίθανη νίκη.
Ο Άατροξ εξαφανίστηκε μετά τη μάχη, όχι όμως και το πρωτόγνωρο μένος του στρατού του Προτεκτοράτου. Ο εκπληκτικός τους θρίαμβος οδήγησε σε πολλούς ακόμη μέχρι που επέστρεψαν επιτέλους σπίτι τους νικηφόροι. Οι συμπατριώτες τους τούς υποδέχθηκαν σαν ήρωες, όμως, παρότι είχαν σώσει ολόκληρο τον πολιτισμό τους από τον αφανισμό, μια σκιά καραδοκούσε στο μυαλό κάθε πολεμιστή. Κάτι μέσα τους είχε αλλάξει. Με τον καιρό, οι μνήμες της μάχης ξεθώριασαν, μόνο για να αντικατασταθούν από μια ζοφερή αποκάλυψη: οι πράξεις ηρωισμού τους ήταν στην πραγματικότητα βάναυσες θηριωδίες που είχαν διαπράξει με τα ίδια τους τα χέρια.
Ιστορίες σαν και αυτή εμφανίζονται στη μυθολογία πολλών πολιτισμών. Αν θεωρηθεί ότι όλες τους είναι αληθινές, τότε η παρουσία του Άατροξ έχει αλλάξει την έκβαση ορισμένων από τους πιο σημαντικούς πολέμους στην ιστορία. Αν και αυτές οι ιστορίες τον μνημονεύουν ως σωτήρα σε σκοτεινούς καιρούς, η πραγματική κληρονομιά του Άατροξ ίσως είναι ένας κόσμος γεμάτος συγκρούσεις και αλληλοσπαραγμό.
«Ορισμένοι μάχονται για τιμή, ορισμένοι για δόξα. Το μόνο που έχει σημασία είναι η μάχη.» - Άατροξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου