Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ζάιρα,η κυρία των αγκαθιών


Είστε έτοιμοι να γνωρίσετε μια από τις πιο αδυσώπητες και θανάσιμες ηρωίδες από τα δάση του Βάλοραν; Σας παρουσιάζουμε τη Ζάιρα, την κυρά των αγκαθιών. Η Ζάιρα είναι μια θανάσιμη προστάτιδα της Φύσης, η οποία φυτεύει σπόρους απευθείας στο πεδίο της μάχης και τους αναγκάζει να φυτρώσουν με τη μορφή πανίσχυρων ζωντανών φυτών.
Είναι γνώστης της μαγείας της Φύσης και βασίζεται στην ικανότητά της να φυτεύει σπόρους και να τους μεταμορφώνει σε πανίσχυρους συμμάχους με την Ανεξέλεγκτη Βλάστηση. Η Ζάιρα μπορεί να αποθηκεύει σπόρους σαν πυρομαχικά και να τους ρίχνει στο έδαφος. Όσο οι σπόροι είναι ενεργοί, τής επιτρέπουν να βλέπει τι γίνεται στα συγκεκριμένα σημεία του χάρτη, με κάποιους περιορισμούς. Από μόνοι τους, οι σπόροι δεν είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Επιπλέον, οι αντίπαλοι μπορούν να περάσουν από πάνω τους καινα τους λιώσουν χωρίς καμία επίπτωση, πέρα από την αποκάλυψη της θέσης τους στο χάρτη για λίγα δευτερόλεπτα. Όταν όμως η μαγεία της Ζάιρα συνδυάζεται με τη ζωτική δύναμη των σπόρων, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.
Αν χρησιμοποιηθεί μόνος του, ο Φονικός Ανθός προκαλεί ζημιά στους εχθρούς που βρίσκονται στο πεδίο επιρροής του με μικρή καθυστέρηση. Ωστόσο, οι σπόροι που θα βρεθούν στο πεδίο επιρροής θα ζωντανέψουν ως πεινασμένα Ακανθοβόλα που επιτίθενται στους αντιπάλους από απόσταση. Παρομοίως, οι Αρπακτικές Ρίζες της Ζάιρα εξαπολύουν μια γραμμική επίθεση που ακινητοποιεί τους εχθρούς που πετυχαίνει για σύντομο χρονικό διάστημα. Οι σπόροι που επηρεάζονται από τις Αρπακτικές Ρίζες, όμως, μεταμορφώνονται σε Άγριες Κληματσίδες οι οποίες διαθέτουν μια επίθεση μικρότερης εμβέλειας που επιβραδύνει τους εχθρούς. Η Ζίρα μπορεί επίσης να ρίξει έναν σπόρο στο πεδίο επιρροής μιας ικανότητας που μόλις χρησιμοποίησε για να αιφνιδιάσει τους εχθρούς της με ένα φυτό που εμφανίζεται ξαφνικά.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Ζίρα μπορεί να εξαπολύσει την υπέρτατη ικανότητά της, η οποία λέγεται "Αγκαθωτός Θάνατος" για να γεμίσει μια περιοχή με αγκαθωτές κληματσίδες που προκαλούν σημαντική ζημιά καθώς εξαπλώνονται. Μετά από λίγο, οι κληματσίδες μαζεύονται και πάλι, εκτοξεύοντας στον αέρα όλους τους εχθρούς που εξακολουθούν να βρίσκονται στο πεδίο επιρροής. Τα φυτά της Ζάιρα που έρχονται σε επαφή με τον Αγκαθωτό Θάνατο αφηνιάζουν, αυξάνοντας σημαντικά την ταχύτητα επίθεσης και το μέγεθός τους. Η Ζάιρα μπορεί να συνδυάσει τις ικανότητές της με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τοποθετώντας σωστά τους σπόρους της και αναγκάζοντας τους αντιπάλους της να πολεμήσουν με τις δυνάμεις της φύσης.


Ικανότητες:
  • Βασίλισσα των Αγκαθιών (Παθητική): Όταν πεθάνει, η Ζάιρα μεταμορφώνεται σε ένα εκδικητικό φυτό που εκτοξεύει μια τελευταία βολή πριν εξαφανιστεί.
  • Φονικός Ανθός: Η Ζάιρα κάνει ένα μπουμπούκι να φυτρώσει σε ένα σημείο της επιλογής της. Μετά από λίγο, εκρήγνυται και εκτοξεύει αγκάθια που προκαλούν ζημιά σε όλους τους εχθρούς που βρίσκονται κοντά. Αν ο Φονικός Ανθός επηρεάσει έναν σπόρο, μεταμορφώνεται σε Ακανθοβόλο, ένα φυτό που επιτίθεται στους εχθρούς από μακριά.
  • Ανεξέλεγκτη Βλάστηση: Η Ζάιρα φυτεύει έναν σπόρο, ο οποίος της επιτρέπει να βλέπει στο χάρτη τη γύρω περιοχή για τριάντα δευτερόλεπτα. Οι υπόλοιπες ικανότητες της Ζάιρα μεταμορφώνουν τους σπόρους αυτούς σε φυτά που πολεμούν στο πλευρό της.
  • Αρπακτικές Ρίζες: Η Ζάιρα εξαπολύει κληματσίδες μέσα από το έδαφος οι οποίες παγιδεύουν όλους τους εχθρούς με τους οποίους έρχονται σε επαφή και τους προκαλούν ζημιά. Αν οι Αρπακτικές Ρίζες επηρεάσουν έναν σπόρο, μεταμορφώνεται σε Άγρια Κληματσίδα που επιτίθεται από κοντά μειώνοντας την ταχύτητα κίνησης των εχθρών.
  • Αγκαθωτός Θάνατος (Υπέρτατη ικανότητα): Η Ζάιρα δημιουργεί ένα σύμπλεγμα από αγκάθια στο σημείο της επιλογής της, το οποίο προκαλεί ζημιά στους εχθρούς καθώς εξαπλώνεται και τους εκτοξεύει στον αέρα όταν μαζεύεται και πάλι. Τα φυτά που βρίσκονται στο πεδίο επιρροής αφηνιάζουν, αυξάνοντας την Ταχύτητα Επίθεσής τους.

Μυθολογία:
Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το θάνατο, το πανάρχαιο φυτό Ζάιρα μετάφερε το πνεύμα της σε ένα ανθρώπινο σώμα για να ζήσει μια νέα ζωή. Πριν από αιώνες, η Ζάιρα και τα υπόλοιπα φυτά του είδους της κυριαρχούσαν στη Γη της Χολέρας, καταβροχθίζοντας όλα τα ζώα που τολμούσαν να μπουν στην περιοχή τους με τα αγκάθια και τις κληματσίδες τους. Με την πάροδο του χρόνου, τα ζώα της περιοχής εξοντώθηκαν εντελώς. Η τροφή γινόταν ολοένα πιο σπάνια και η Ζάιρα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να γίνει μάρτυρας της εξαφάνισης του είδους της. Το μόνο που μπορούσε να περιμένει ήταν ένας μοναχικός θάνατος, μέχρι τη στιγμή που μια νεαρή μάγισσα της έδωσε την ευκαιρία να σώσει τον εαυτό της.
Ήταν η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ένα ζωντανό πλάσμα τόλμησε να πλησιάσει τόσο πολύ τη Ζάιρα. Αρχικά, το μόνο που σκεφτόταν ήταν να χορτάσει την πείνα της, αλλά τελικά υπερίσχυσε ένα άλλο, βαθύτερο ένστικτο. Δεν συνάντησε καμία αντίσταση όταν τύλιξε τη γυναίκα με τα αγκάθια της. Καθώς όμως απολάμβανε το τελευταίο της γεύμα, εισέβαλαν στις σκέψεις της οι αναμνήσεις του θύματός της. Είδε τεράστιες ζούγκλες από μέταλλο και πέτρα στις οποίες ζούσαν άνθρωποι και ζώα. Καλώντας την πανίσχυρη μαγεία της Φύσης, συνέλαβε ένα περίτεχνο, αλλά και επικίνδυνο σχέδιο που θα της επέτρεπε να επιβιώσει. Χρησιμοποιώντας τις αναμνήσεις της γυναίκας, η Ζάιρα δημιούργησε με τη μαγεία που μόλις ανακάλυψε ένα ανθρωπόμορφο δοχείο στο οποίο μετέφερε τη συνείδησή της. Δεν ήξερε σχεδόν τίποτα για τον κόσμο που την περίμενε εκεί έξω, αλλά δεν είχε και τίποτα να χάσει. Όταν η Ζάιρα άνοιξε τα μάτια της, ένιωσε τη δύναμη της μαγείας να την πλημμυρίζει. Αντικρίζοντας τα υπολείμματα του φυτού που ήταν κάποτε, συνειδητοποίησε ότι αυτή η μορφή ήταν εξαιρετικά ευάλωτη. Αν αυτό το σώμα πέθαινε, δεν υπήρχαν κληματσίδες που μπορούσαν να την κρύψουν, ούτε ρίζες που μπορούσαν να τη θρέψουν... Ένιωθε, όμως, πραγματικά ζωντανή. Είδε για πρώτη φορά τον κόσμο μέσα από τα μάτια των ζώων και ένα σκοτεινό χαμόγελο έφτασε στα χείλη της. Μια νέα ζωή ανοιγόταν μπροστά, μια ζωή γεμάτη με νέες υποσχέσεις.
“Αν σου αρέσει το λουλούδι, πρέπει να υπομένεις και τα αγκάθια”.
- Ζάιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου