Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Αλλάγες στα Wards από τη νέα Σεζόν

 
Η Riot Games μίλησε για τις αλλαγές στα Wards και τι πρέπει να περιμένουμε από την νέα σεζόν.Αναλυτικά η ανακοίνωση του Xypherous στα forum του League Of Legends:

" Καλησπέρα σας,
είμαι ο Xypherous και θα μιλήσω για τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην ορατότητα. Έχω να καλύψω αρκετά, οπότε ξεκινάω αμέσως!
Ο στόχος μας είναι να βάλουμε περισσότερο παιχνίδι στην ορατότητα και πώς ελέγχεται αυτή στη νέα σεζόν. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει με το μοιράσουμε τις ευθύνες. Κοιτώντας στην 3η Σεζόν, οι υποστηρικτές δεν αγόραζαν πολλά αντικείμενα προκειμένου να ξοδέψουν τα περισσότερα σε μάτια. Περισσότερος χρυσός = περισσότερα μάτια. Εάν ο υποστηρικτής δεν μπορούσε να εκπληρώσει αυτό το ρόλο, όλη η ομάδα υπέφερε.
Με τη νέα σεζόν, έχουμε μία νέα αντιμετώπιση στην ορατότητα, να την κάνουμε έναν στόχο ομάδας και όχι προσωπικό. Θα κάνουμε λοιπόν μερικές αλλαγές για να το πετύχουμε, δίνοντας σε όλα τα μέλη ένα κομμάτι της ευθύνης για την ορατότητα.
  • Η λειτουργία των ματιών έχει αλλάξει. Τα μάτια ανίχνευσης δεν είναι πλέον αόρατα. Αυτό καιθστά την τοποθέτηση και υπεράσπισή τους πιο στρατηγική στο παιχνίδι
  • Κάθε παίκτης έχει προσωπικό όριο σε μάτια. Εάν τοποθετήσετε περισσότερα μάτια στο χάρτη από όσα επιτρέπονται, τα παλαιότερα θα εξαφανίζονται
  • Όλοι οι παίκτες θα λαμβάνουν φυλακτά. Αυτά είναι νέα αντικείμενα που κάνουν ένα από τα εξής: τοποθετούν ένα δωρεάν μάτι, ανιχνεύουν μάτια ή αποκαλύπτουν ένα σημείο στο χάρτη
Ας δούμε πιο αναλυτικά:

Αλλαγές στη λειτουργία των ματιών

  • Τα μάτια παρακολούθησης έχουν μετονομαστεί σε αόρατα μάτια
  • Τα μάτια ανίχνευσης είναι πλέον μόνιμα εως να καταστραφούν, ορατά στους εχθρούς και έχουν 5 πόντους ζωής
  • Τα μάτια ανίχνευσης κοστίζουν λιγότερο
Τώρα τα μάτια ανίχνευσης είναι προφανώς καλύτερα από τα παρακολούθησης. Αυτό συχνά οδηγεί σε παιχνίδια που η μόνη προσέγγιση στην ορατότητα είναι η τοποθέτηση όσων ρόζ ματιών μπορεί να αγοράσει κάποιος, οδηγώντας και τις δύο ομάδες σε έναν πόλεμων ματιών. Οπότε αντί για στρατηγική επιλογή είναι απλά ένας αγώνας χρυσού.
Με τις αλλαγές, οι επιλογές είναι πιο συγκεκριμένες. Τα μάτια ανίχνευσης βρίσκουν ακόμα τα εχθρικά μάτια αλλά επειδή είναι ορατά πάντα, πρέπει η ομάδα να τα υπερασπίζεται. Έτσι δεν αποκλείουν την όραση του αντιπάλου χωρίς κόστος.

Όριο ματιών παικτών

  • Κάθε παίκτης μπορεί πλέον να τοποθετήσει τρία αόρατα μάτια στο χάρτη. Η τοποθέτηση παραπάνω αόρατων ματιών αφαιρεί το παλαιότερο. Αυτό περιλαμβάνει μάτια από αντικείμενα όπως ο Λίθος Όρασης, Φανάρι της Ριγκλ και λοιπά.
  • Κάθε παίκτης μπορεί πλέον να τοποθετήσει ένα μάτι ανίχνευσης στο χάρτη.
Αποφασίσαμε να βάλουμε όριο στα μάτια ώστε να περιορίσουμε το πόσο μόνο ένα μέλος μπορεί να συνεισφέρει στην ορατότητα. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να ερευνήσουμε πολύ καθώς μπορεί να φέρει δραματικές αλλαγές στο παιχνίδι, ειδικά στο late game. Τρία και ένα φαίνεται ότι είναι ο σωστός αριθμός, όμως είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις.

Φυλακτά

Τα φυλακτά είναι ένας εντελώς νέος τύπος αντικειμένου που έρχεται στην επόμενη Σεζόν. Ας δούμε δούμε πώς λειτουργούν:
  • Μία νέα θέση φυλακτού έχει εμφανιστεί στα αντικείμενά σας
  • Αυτή η θέση λαμβάνει μόνο φυλακτά
  • Τα φυλακτά είναι δωρεάν και μπορούν να ανταλλαχθούν στο κατάστημα οποιαδήποτε στιγμή
  • Τα φυλακτά αναβαθμίζονται στο επίπεδο 10, με περισσότερη δύναμη ή με χαμηλότερο χρόνο επαναφόρτισης
Λόγω του ότι είναι δωρεάν και έχουν τη δική τους θέση, όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να συνεισφέρουν στην ορατότητα χωρίς καμμία θυσία στην εξέλιξή τους.
Τα Τρία Φυλακτά
Σαρωτής: Αποκαλύπτει και απενεργοποιεί αόρατες μονάδες (μάτια κλπ., όχι ήρωες) για μικρό διάστημα
  • Το φυλακτό σαρωτής είναι χρήσιμο για να ακυρώνει την ορατότητα του εχθρού αποκαλύπτοντας τα κοντινά μάτια τους
Τοτέμ: Τοποθετεί ένα αόρατο μάτι που διαρκεί 1 ή 2 λεπτά ανάλογα το επίπεδο
  • Το φυλακτό τοτέμ λειτουργεί σα το φανάρι της Ριγκλ. Τα αόρατα μάτια αποκαλύπτουν την περιοχή για μικρό διάστημα
Φακός: Αποκαλύπτει μια κοντινή περιοχή του χάρτη για λίγο
  • Το φυλακτό φακός λειτουργεί σαν μία μίνι-Μαντική Όραση, αποκαλύπτοντας περιοχές στην ομίχλη του πολέμου ώστε οι ομάδες να μπορούν να κοιτούν σε θάμνους ή άλλες περιοχές με ασφάλεια
Θέλουμε να δώσουμε στους παίκτες περισσότερες μοναδικές επιλογές στην ορατότητα. Κάθε φυλακτό χρησιμοποιεί κάποια από τις βασικές αρχές της ορατότητας με ένα λογικό χρόνο επαναφόρτισης. Αναμένουμε ότι οι ομάδες θα αναμείξουν όλες τις επιλογές προκειμένου να αντιπαρέλθουν στις επιλογές των αντιπάλων τους.
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό το νέο σύστημα με τα φυλακτά διότι δίνει την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν στο παιχνίδι της ορατότητας με διαφορετικούς τρόπους. Ξεκινάμε με ένα σετ τριών φυλακτών γιατί θέλουμε αρχικά να έχουμε το πιο σαφές και εύκολο σύστημα, όμως είμαστε ανοιχτοί στο να επεκτείνουμε τις επιλογές στο μέλλον.

Περίληψη

Η περίληψη είναι ότι θέλουμε αυτή τη σεζόν να κάνουμε την ορατότητα πιο δυναμική και λιγότερο ακριβή για μεμονωμένους παίκτες. Ελπίζουμε ότι αυτές οι επιλογές θα δημιουργήσουν περισσότερο χώρο για στρατηγικό παιχνίδι για ολόκληρη την ομάδα.
-Xypherous"

Πηγή:pentakill.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου