Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Υασούο,ο Ασυγχώρητος αποκαλύπτεται

Σήμερα αποκαλύφθηκε η νέα προσθήκη στο League of Legends:

Ο Υασούο ορμά προς την ιερή νίκη, δαμάζοντας την ωμή ισχύ του ανέμου, για να εξυψώσει τις απίστευτες ικανότητές του στην ξιφομαχία. Πρώην μέλος μιας σχολής πολεμικών τεχνών της Ιονίας και ο μοναδικός μαθητής που κατόρθωσε να γίνει αυθεντία σε μια θρυλική τεχνική του ανέμου, ο Υασούο ζει τώρα μια θυελλώδη ζωή, ταξιδεύοντας στη Γη των Ρούνων, καθώς κυνηγά τον πραγματικό δολοφόνο του πρεσβύτερου της Ιονίας που είχε δώσει όρκο να προστατέψει.

Ικανότητες

Παθητική: Ο Δρόμος του Περιπλανώμενου

  • Πρόθεση: Η πιθανότητα καίριου χτυπήματος του Υασούο διπλασιάζεται.
  • Αποφασιστικότητα: Ο Υασούο αποκτά Ροή καθώς κινείται – όσο πιο γρήγορα κινείται, τόσο πιο γρήγορα γεμίζει ο μετρητής Ροής του. Όταν γεμίσει, ο Υασούο ενεργοποιεί μια ασπίδα για μικρό χρονικό διάστημα, αφού δεχτεί ζημιά από αντίπαλους ήρωες ή τέρατα.

Q: Ατσάλινη Καταιγίδα

Ο Υασούο ορμά προς τα εμπρός με το σπαθί του και προκαλεί ζημιά σε όλους τους εχθρούς σε μια ευθεία γραμμή. Αν ο Υασούο χτυπήσει έναν αντίπαλο με την Ατσάλινη Καταιγίδα, αποκτά στοίβες Επερχόμενης Θύελλας για μικρό χρονικό διάστημα. Στην τρίτη στοίβα της Επερχόμενης Θύελλας, η Ατσάλινη Καταιγίδα εξαπολύει έναν ανεμοστρόβιλο που κινείται σε ευθεία γραμμή και εκτοξεύει όλους τους εχθρούς που συναντά Στον Αέρα. Αν ο Υασούο χρησιμοποιήσει την Ατσάλινη Καταιγίδα κατά τη διάρκεια χρήσης της Σαρωτικής Λεπίδας, η ικανότητα χτυπά όλους τους εχθρούς που βρίσκονται γύρω του.

W: Τείχος Ανέμου

  • Παθητική: Όταν ο Υασούο εφορμά, η Ροή του γεμίζει πιο γρήγορα.
  • Ενεργή: Ο Υασούο δημιουργεί ένα τείχος ανέμου που κινείται αργά προς τα εμπρός για λίγα δευτερόλεπτα. Το τείχος μπλοκάρει όλα τα εχθρικά βλήματα.

E: Σαρωτική Λεπίδα

Ο Υασούο ορμά προς το μέρος ενός εχθρού διανύοντας μια σταθερή απόσταση, προκαλώντας ζημιά και σημαδεύοντάς τον για μικρό χρονικό διάστημα. Αν ο Υασούο χρησιμοποιήσει τη Σαρωτική Λεπίδα πολλές φορές στη σειρά, η ικανότητα προκαλεί επιπλέον ζημιά, μέχρις ενός μέγιστου ορίου. Ο Υασούο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Σαρωτική Λεπίδα σε έναν εχθρό που έχει ήδη σημαδευτεί.

R: Τελευταία Πνοή

Ο Υασούο τηλεμεταφέρεται σε έναν κοντινό αντίπαλο ήρωα που βρίσκεται Στον Αέρα ακινητοποιώντας για μικρό χρονικό διάστημα αυτόν και όλους τους γύρω εχθρούς που βρίσκονται Στον Αέρα, καθώς τους προκαλεί ζημιά. Όταν ο Υασούο φτάσει στον προορισμό του, αποκτά ένα μεγάλο ποσό διείσδυσης θωράκισης εναντίον της επιπλέον θωράκισης του εχθρού του για εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

Τρόπος παιχνιδιού

Ο Υασούο είναι ένας πολύ ευέλικτος πολεμιστής που μπορεί να προκαλεί συνεχώς ζημιά, έχει μεγάλες ικανότητες υποστήριξης και η ζημιά που προκαλεί αυξάνεται για όσο διάστημα παραμένει ζωντανός στη μάχη. Το αντιστάθμισμα εδώ είναι η χαμηλή ζημιά που προκαλεί ο Υασούο στην αρχική φάση του αγώνα.

Μεσαία λωρίδα

Η αδυναμία του Υασούο στην αρχική φάση του αγώνα τον καθιστά ήρωα καταλληλότερο για την πιο μικρή σε μήκος λωρίδα του Φαραγγιού των Επικαλεστών: τη μεσαία. Εκεί μπορεί να φαρμάρει με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, εστιάζοντας στην απόκτηση εμπειρίας και χρυσού, καθώς αποκτά σταδιακά τα αντικείμενα που θα τον βοηθήσουν να κυριαρχήσει. Όμως, παρόλο που ο Υασούο είναι πολύ αδύναμος στην αρχική φάση του αγώνα, μπορεί με την ισχύ και την ευελιξία του να αιφνιδιάσει τους εχθρούς του. Ο Υασούο μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ατσάλινη Καταιγίδα για να ρίξει το τελειωτικό χτύπημα σε εχθρούς από σχετικά ασφαλή απόσταση και, αν χρειαστεί να εξασφαλίσει χρυσό από υπηρέτες των μετόπισθεν, μπορεί να εφορμήσει με επανειλημμένες χρήσεις της Σαρωτικής Λεπίδας και να απορροφήσει μέρος της αναπόφευκτης ζημιάς με την ασπίδα του Δρόμου του Περιπλανώμενου. Ο Υασούο μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιήσει τη Σαρωτική Λεπίδα ως τρόπο διαφυγής από απόπειρες ενέδρας: Αν βρεθεί ανάμεσα στους υπηρέτες-πολεμιστές και στους υπηρέτες-μάγους, μπορεί με αυτήν την ικανότητα να φύγει εφορμώντας προς τον πύργο του, ώστε ακόμη και οι πιο αποφασισμένοι ήρωες ζούγκλας να μην μπορούν να τον φτάσουν έγκαιρα.
Και όταν ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση, με τον κατάλληλο συγχρονισμό, ο Υασούο μπορεί να μετατραπεί σε θανατηφόρο συνεργό για ενέδρες σε αντίπαλους ήρωες. Η σωστή προσθήκη στοιβών της Ατσάλινης Καταιγίδας και η χρήση της Επερχόμενης Θύελλας για να πετάξει στον αέρα τον εχθρό του, σημαίνει ότι η επίθεση από τη ζούγκλα είναι σχετικά απλό ζήτημα και, όταν ο εχθρός χτυπηθεί, ο Υασούο μπορεί χρησιμοποιήσει τη Σαρωτική Λεπίδα του για να ορμήσει προς τον εχθρό και να κάνει τη δουλειά του. Η ενίσχυση της πιθανότητας καίριου χτυπήματος από το Δρόμο του Περιπλανώμενου βοηθά, ώστε οι εχθροί να νιώθουν τις επιθέσεις του Υασούο, ενώ, αν έχει ξεκλειδώσει την Τελευταία Πνοή, η επιπλέον ζημιά και οι δυνατότητες καταστολής πλήθους διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την εκτέλεση των αντιπάλων.

Ομαδικές μάχες

Ο Υασούο είναι ένας φοβερός πολεμιστής σώμα με σώμα και η ζημιά που προκαλεί αυξάνεται όσο περισσότερο παραμένει στην ομαδική μάχη. Πρώτη του προτεραιότητα είναι να μαζέψει στοίβες Επερχόμενης Θύελλας, καθώς αντιμετωπίζει τις αρχικές επιθέσεις των εχθρών. Εδώ φαίνεται η αποτελεσματικότητα του Τείχους Ανέμου. Η προσεκτική τοποθέτηση του τείχους μεταξύ της πρώτης γραμμής και των μετόπισθεν του εχθρού επιτρέπει στον Υασούο να επιτίθεται στα λιγότερο απειλητικά τανκ και τους ανθεκτικούς ήρωες και να αποκτά στοίβες Επερχόμενης Θύελλας, χρησιμοποιώντας ελεύθερα την Ατσάλινη Καταιγίδα. Όταν η τρίτη στοίβα είναι έτοιμη, ο Υασούο χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη Σαρωτική Λεπίδα, για να ορμήσει μέσα απ' την αντίπαλη γραμμή και να βρεθεί δίπλα ή πίσω από τους ευάλωτους αντιπάλους. Με μια Ατσάλινη Καταιγίδα τους εκτοξεύει στον αέρα και μπορεί να χρησιμοποιήσει την Τελευταία Πνοή, μια ικανότητα που είναι θανατηφόρα για όσους έχουν χτυπηθεί από τον ανεμοστρόβιλο. Οι εχθροί που κατορθώνουν να αποφύγουν τον ανεμοστρόβιλο του Υασούο δεν είναι απαραίτητα ασφαλείς απ' την Τελευταία Πνοή: Όλες οι ικανότητες που εκτοξεύουν εχθρούς στον αέρα συνεργάζονται με την υπέρτατη ικανότητα του Υασούο, καθιστώντας ήρωες, όπως ο Τσό'Γκαθ, ο Μάλφαϊτ και η Ζάιρα πολύ επικίνδυνους πλάι στον Υασούο. Όταν προσγειωθεί, η τεράστια ενίσχυση μπόνους διείσδυσης θωράκισης του Υασούο, σε συνδυασμό με την επιπλέον πιθανότητα καίριου χτυπήματος από το Δρόμο του Περιπλανώμενου, μπορεί να κατατροπώσει ακόμη και τα πιο ανθεκτικά τανκ.

Ιστορία

Η ιστορία ενός σπαθιού είναι γραμμένη με αίμα.»
Ο Υασούο είναι ένας άνθρωπος με αποφασιστικότητα, ένας ευέλικτος ξιφομάχος που χρησιμοποιεί τον άνεμο για να κατακόψει τους εχθρούς του. Όμως, ο άλλοτε υπερήφανος πολεμιστής έχει ατιμαστεί από μια ψευδή κατηγορία και έχει υποχρεωθεί να δώσει μια απέλπιδα μάχη για επιβίωση. Όλος ο κόσμος είναι εναντίον του κι αυτός θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φέρει τον ένοχο ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποκαταστήσει την τιμή του.
Ο Υασούο ήταν κάποτε ένας λαμπρός μαθητής σε μια φημισμένη σχολή ξιφομάχων της Ιονίας και ήταν ο μοναδικός της γενιάς του που κατόρθωσε να κάνει κτήμα του την θρυλική τεχνική του ανέμου. Πολλοί πίστευαν ότι ήταν προορισμένος να γίνει μεγάλος ήρωας. Ωστόσο, η μοίρα του άλλαξε για πάντα με την εισβολή της Νόξους. Ο Υασούο ανέλαβε την προστασία ενός Πρεσβύτερου της Ιονίας. Όμως, ανόητα πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά με τη λεπίδα του, άφησε τη θέση του για να ριχτεί στη μάχη. Όταν γύρισε, ο Πρεσβύτερος είχε δολοφονηθεί.
Ατιμασμένος, ο Υασούο παραδόθηκε από μόνος του, έτοιμος να πληρώσει για την αποτυχία με τη ζωή του. Ωστόσο, βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν έμαθε ότι δεν κατηγορούνταν μόνο για εγκατάλειψη θέσης, αλλά και για τον ίδιο το φόνο. Παρόλο που ήταν σε σύγχυση και βασανιζόταν από τις τύψεις, γνώριζε ότι ο δολοφόνος θα έμενε ατιμώρητος αν δεν δρούσε ο ίδιος. Ο Υασούο έστρεψε το σπαθί του εναντίον της σχολής του για να ελευθερωθεί, γνωρίζοντας ότι με την προδοσία του, όλη η Ιονία θα στρεφόταν εναντίον του. Πλέον, πραγματικά μόνος για πρώτη φορά στη ζωή του, ξεκίνησε να ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο του Πρεσβύτερου.
Ο Υασούο πέρασε τα επόμενα χρόνια περιπλανώμενος, αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο δολοφόνο. Στο μεταξύ, κυνηγημένος αλύπητα από τους πρώην συμμάχους του, ήταν υποχρεωμένος να μάχεται συνεχώς για τη ζωή του. Η αποστολή του τον οδηγούσε όλο και πιο μακριά, μέχρι που τον ανακάλυψε ο εχθρός που φοβόταν περισσότερο – ο ίδιος ο αδελφός του, ο Υόνε.
Υπακούοντας στον κοινό κώδικα τιμής, οι δυο πολεμιστές υποκλίθηκαν και τράβηξαν τα σπαθιά τους. Κάτω απ' το φως του φεγγαριού, έκαναν κύκλους ο ένας γύρω από τον άλλον με απόλυτη ησυχία. Όταν τελικά όρμησαν ο ένας εναντίον του άλλου, ο Υόνε αποδείχτηκε πολύ αδύναμος για τον Υασούο. Με μια σπαθιά, σκότωσε τον αδερφό του. Ο Υασούο πέταξε στο χώμα το όπλο του και όρμησε στο πλευρό του Υόνε.
Πλημμυρισμένος από συγκίνηση, απαίτησε να μάθει πώς μπορούσαν οι ίδιοι οι άνθρωποί του να τον θεωρούν ένοχο. Ο Υόνε μίλησε: «Ο Πρεσβύτερος πέθανε από μια τεχνική του ανέμου. Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι;» Στη στιγμή ο Υασούο κατάλαβε γιατί τον κατηγορούσαν. Δήλωσε γι' ακόμη μια φορά ότι είναι αθώος και παρακάλεσε τον αδελφό του να τον συγχωρέσει. Με δάκρυα στα μάτια, ο Υασούο είδε τον αδελφό του να πεθαίνει στα χέρια του.
Ο Υασούο έθαψε τον Υόνε με την ανατολή του ήλιου, αλλά δεν είχε χρόνο να τον πενθήσει. Σύντομα θα βρίσκονταν κι άλλοι στο δρόμο του. Η αποκάλυψη του αδελφού του, είχε δώσει στον Υασούο νέο κίνητρο. Πλέον, είχε το στοιχείο που θα οδηγούσε στον πραγματικό δολοφόνο. Ο Υασούο πήρε έναν όρκο, μάζεψε τα υπάρχοντά του και, αφού έριξε μια τελευταία ματιά στον τάφο του Υόνε, ξεκίνησε με ούριο άνεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου